...
Uplance | آپلنس
شتاب دهنده صادرات اینترنت محور
Uplance | آپلنس
شتاب دهنده صادرات اینترنت محور

چطوری قرارداد فریلنسری حرفه‌ای داشته باشیم؟

چطوری قرارداد فریلنسری حرفه‌ای داشته باشیم؟

قرارداد فریلنسری چیست؟

برای شروع رسمی هر کاری شما باید قرارداد مناسبی رو تنظیم کرده باشید تا بر اساس مفاد و بندهای اون قرارداد بتونید جلوی ضررهای احتمالی رو بگیرید.

شاید خیلی از افراد فکر کنن که چون بصورت فریلنسری کار میکنن و آزادی عمل بالایی دارن پس نیازی به تنظیم قرارداد فریلنسری نیست، در حالی که این تفکر اشتباهه و خیلی از افراد به خاطر عدم تنظیم قرارداد با کلی چالش مواجه شدن و حتی در موارد دیده شده که فریلنسر نتونسته دستمزد کاری که انجام داده رو دریافت کنه.

رعایت تنظیم قرارداد توی دوران فریلنسری به چندین دلیل خیلی مهمه که بهتره مورد بررسی قرار بدیم.

البته افرادی که از سایت های واسط فریلنسری استفاده میکنند نیازی به بستن قرارداد جداگانه ندارند و در حقیقت اونها مطابق قراردادها و قوانین سایت واسط فعالیت خودشون رو انجام میدند.

دلایل اهمیت قرارداد فریلنسری

 تعیین شرایط کار

قرارداد فریلنسری، شرایط و جزئیات انجام پروژه رو مشخص می‌کنه ، توی بند های قرارداد بصورت کامل و شفاف موضوع و محتوای پروژه، مدت زمان انجام، هزینه‌ها و شیوه پرداخت، مسئولیت‌ها و حقوق مالکیت نوشته میشه.

تعیین دقیق این شرایط باعث می‌شه که هر دو طرف به هدف مشترک خودشون برسن و از انجام کار با کیفیت تعیین شده و به موقع اطمینان حاصل کنن.

محافظت حقوق مالکیت

توی فرآیند فریلنسری، فریلنسر ممکنه محصولات اختصاصی، مثل طراحی وب سایت، تولید محتوا، برنامه نویسی نرم‌افزار، طراحی پلان ساختمان و غیره ایجاد کنه، قرارداد فریلنسری حقوق مالکیت و انحصاریت این محصولات و خدمات رو تعیین می‌کنه و از نقض‌های مالکیتی جلوگیری می‌کنه.

تعیین حقوق و وظایف

توی قرارداد فریلنسری، حقوق و وظایف هر دو طرف واضح گفته شده تا دقیقا بر اساس اون چارچوب فریلنسر بتونه بعد از تکمیل پروژه و انجام کامل وظایف خودش مبلغ معین شده رو دریافت کنه.

خیلی از مواقع فریلنسر ها بصورت شفاهی با کارفرما وارد همکاری میشن و  با توجه به اینکه شرایط همکاری مکتوب نشده، ممکنه به هر دلیلی هر دو طرف از وظایفشون شونه خالی کنن و همین موضوع باعث بشه که با مشکلات حقوقی مواجه بشن.

مدیریت ریسک‌

توی هر پروژه‌ای احتمال شکست و مواجه با مشکلات عجیب غریب وجود داره ولی باید از قبل تمامی ریسک های احتمالی رو بررسی کنید و توی قرارداد راه حل های پیشنهادی رو برای مدیریت اونها ارائه بدید.

مثلا اگه پروژه به هر دلیلی توی بازه زمانی تحویل داده نشد و یا چک های کارفرما وصول نشد باید چیکار کنیم؟

این شرایط میتونه خیلی پیچیده تر باشه و بر اساس موضوع پروژه میتونه نسبت به قراردادهای دیگه خیلی متفاوت باشه.

ارتقاء اعتماد بین طرفین قرارداد

قرارداد فریلنسری به عنوان یک اسناد رسمی، به دو طرف اطمینان میده که هر دو طرف به تعهدات خودشون پایبند هستن. این اعتماد می‌تونه باعث افزایش اعتماد مشتری به فریلنسر و همچنین باعث ارتقاء سطح انگیزه و انعطاف‌پذیری فریلنسر بشه.

حل اختلافات

قرارداد فریلنسری می‌تونه شرایط و نحوه حل اختلافات و مشکلات احتمالی رو تعیین کنه. این امر می‌تونه به حل مسائل بین فریلنسر و مشتری کمک کنه و از ایجاد مشکلات بیشتر توی دوران اجرای پروژه جلوگیری کنه

به‌طور کلی، تنظیم قرارداد فریلنسری نه‌تنها به مشتری کمک می‌کنه تا کنترل و مدیریت بهتری روی پروژه‌ها داشته باشه، بلکه فریلنسر رو هم از ریسک‌های احتمالی مرتبط با کارشون محافظت کنه.

بیایم با هم یک نمونه قرارداد فریلنسری رو با هم بررسی کنیم.

اینجا بخش های از یک قرارداد فریلنسری برای طراحی سایت وردپرسی رو برای شما آوردیم. این نمونه قرارداد می‌تواند به عنوان یک نقطه شروع برای تنظیم قرارداد واقعی بین فریلنسر و مشتری مورد استفاده قرار بگیره:

یکسری از بخش ها مثل تاریخ تنظیم قرارداد و امضا طرفین رو دیگه اینجا اضافه نکردیم ولی باید شما حواستون باشه که اینا رو اضافه کنید.

موضوع: قرارداد فریلنسری برای طراحی سایت وردپرسی بین [نام مشتری] (در ادامه به عنوان “مشتری” نامیده می‌شود) و [نام فریلنسر] (در ادامه به عنوان “فریلنسر” نامیده می‌شود)

مشتری:

نام: [نام مشتری] – آدرس: [آدرس مشتری] – ایمیل: [ایمیل مشتری] – تلفن: [تلفن مشتری]

فریلنسر:

نام: [نام فریلنسر] – آدرس: [آدرس فریلنسر] – ایمیل: [ایمیل فریلنسر] – تلفن: [تلفن فریلنسر]

 

موضوع قرارداد:

 

طرفین به این توافق می‌رسند که فریلنسر برای مشتری یک وبسایت وردپرسی را به صورت مستقل و با توجه به نیازها و توضیحات مشتری طراحی و پیاده‌سازی خواهد کرد. این وبسایت شامل اجزای زیر می‌شود:

– طراحی رابط کاربری (UI) جذاب و کاربر پسند برای سایت.

– ایجاد و سفارشی‌سازی قالب وردپرس به‌صورت حرفه‌ای و با رعایت استانداردهای وردپرس.

– اضافه‌کردن افزونه‌های مورد نیاز و پیکربندی آن‌ها برای کارکرد بهینه سایت.

– تنظیم و بهینه‌سازی بخش‌های مورد نیاز (مثل صفحه‌های مختلف، نمونه کارها، فرم‌های تماس، ارتباط با ما و غیره).

– آزمایش و رفع اشکالات پس از پیاده‌سازی.

 

مدت زمان انجام پروژه:

 

تاریخ شروع پروژه: [تاریخ شروع] – تاریخ پایان پروژه: [تاریخ پایان]

 

هزینه و شرایط پرداخت:

 

الف) مبلغ کل پروژه: [مبلغ کل به ارزش قرارداد]

ب) شیوه پرداخت: مشتری متعهد می‌شود که به فریلنسر، مبلغ [مبلغ پیش پرداخت] به عنوان پیش پرداخت، پرداخت کند تا فریلنسر پروژه را آغاز کند. مابقی مبلغ پروژه به محض تحویل کامل پروژه پرداخت خواهد شد.( البته میتونیم شیوه پرداخت مختلفی داشته باشیم،‌مثلا توی ۳ قسط مختلف و توی بازه های زمانی و یا شرایط تعیین شده پرداخت صورت بگیره)

پ) زمان پرداخت: پیش پرداخت باید در تاریخ [تاریخ پرداخت پیش پرداخت] پرداخت شود. پرداخت مابقی مبلغ پروژه پس از تحویل کامل پروژه صورت می‌گیرد.

 

حقوق مالکیت:

 

الف) حقوق مالکیت وبسایت:

با تحویل کامل پروژه و پرداخت مبلغ مابقی، حقوق مالکیت وبسایت به مشتری منتقل می‌شود. تا زمان پرداخت کامل مبلغ پروژه، فریلنسر از هر گونه حقوق مالکیت محتوا معاف خواهد بود.

ب) استفاده از نمونه‌ها:

فریلنسر اجازه دارد نمونه‌هایی از کار خود را برای معرفی کارهای خود به سایرین استفاده کند، مگر این که مشتری درخواست خلافی کند.

 

لغو قرارداد:

 

هر یک از طرفین می‌توانند این قرارداد را با اطلاع به طرف دیگر لغو کنند. در صورت لغو قرارداد، هر تعهد نامحدود که بر طبق این قرارداد وارد شده است، لغو می‌شود.

برخی از دلایلی که موجب لغو قرارداد میشود :

الف : عدم هماهنگی و ارتباط به موقع از سوی طرفین

ب : سهل انگاری و کیفیت پایین پروژه

ج : عدم ایفای به موقع تعهدات کاری و مالی

 

مسئولیت‌ها و تعهدات:

 

الف) مسئولیت‌های مشتری:

– ارائه اطلاعات کامل و دقیق در رابطه با پروژه به فریلنسر.

– پرداخت به موقع دستمزد فریلنسر

— ارزیابی و تایید کار انجام شده توسط فریلنسر.

ب) مسئولیت‌های فریلنسر:

– انجام کار با کیفیت و به موقع.

– ارائه گزارش هفتگی از فرایند پیشرفت به کارفرما

– رعایت حریم خصوصی و عدم افشاء اطلاعات محرمانه مشتری.

 

تغییرات قرارداد:

هر تغییری در این قرارداد باید به صورت کتبی و با امضاء طرفین اعلام شود.

این قرارداد به صورت دو نسخه تنظیم شده و هر یک از طرفین یک نسخه را دریافت خواهند کرد.

توجه داشته باشید که این نمونه قرارداد فریلنسری فقط یک الگوی مرجع و بر اساس نیازها و شرایط واقعی پروژه باید تنظیم بشه. همچنین، بهتره این قرارداد رو با کمک وکیل یا متخصص حقوقی بررسی کنید و اطمینان حاصل کنید که تمام جزئیات حقوقی و قانونی پروژه به درستی اضافه شده.

نویسنده:

یک نظر بنویسید