...
Uplance | آپلنس
شتاب دهنده صادرات اینترنت محور
Uplance | آپلنس
شتاب دهنده صادرات اینترنت محور

آموزش ساخت اکانت فریلنسر

آموزش ساخت اکانت فریلنسر

کسب درآمد دلاری در ایران توی این برهه زمانی به دلیل افزایش قابل توجه قیمت دلار محبوبیت بالایی پیدا کرده و خیلی از افراد دنبال راهکار مناسبی برای استفاده از این فرصت هستند.

توی این مقاله این موضوع رو مورد بررسی قرار میدیم که چطوری میتونیم از سایت فریلنسر freelancer که به عنوان یکی از بزرگترین سایت های فریلنسری خارجی هست استفاده کنیم و درآمد دلاری داشته باشیم.

البته قبل از شروع و استفاده از سایت فریلنسر این نکته رو باید بگیم که متاسفانه ایران تحریم هست و نمیتونیم مستقیما با اطلاعات هویت ایرانی اکانت بسازیم و باید یکسری شرایط اولیه برای دور زدن تحریم رو داشته باشیم که با هم به اون موارد میپردازیم.

نیازمندی های مهم برای ساخت حساب فریلنسر

  • اطلاعات هویتی غیر ایرانی
  • آدرس سکونت خارج از کشور ( باید دقیق باشه،‌ چون قراره اعتبار سنجی بشه)
  • کارت و حساب بانکی خارجی (پی پال یا حساب بانکی)
  • استفاده از vps برای دور زدن تحریم ها و عدم شناسایی اتصال از ایران

درواقع تمام این موارد باید با هم تطابق داشته باشه تا مشکلی برای حسابتون به وجود نیاد. مثلا اگه اطلاعات هویتی که میخواید ثبت کنید مربوط به شخصی توی هلند هست،‌ حتما با vps ای که ip هلند رو داره وارد سایت فریلنسر بشیم و اقدام به دریافت پروژه فریلنسری کنیم.

ما سعی کردیم که توی مقاله کسب درآمد دلاری و راه حل های دور زدن تحریم،‌ پیش نیازهای ساخت اکانت فریلنسری رو معرفی کنیم و با معرفی راه حل های مختلف به شما توی این مسیر کمک کنیم.

حالا بریم سراغ آموزش ساخت اکانت فریلنسر تا با هم گام به گام مسیری که باید طی بشه رو بررسی کنیم.

 

آموزش ساخت اکانت فریلنسر

 

یکی از مهمترین مشکلاتی که کاربران ایرانی برای ورود به فضای بین المللی و دریافت پروژه خارجی از سایت های فریلنسری مثل freelancer ، upwork و fiverr دارند،‌ تحریم هایی هست که موجب شده ساخت اکانت فریلنسری سخت تر بشه و با پاسپورت و اطلاعات ایرانی نمیتونیم اکانت بسازیم و احراز هویت در فریلنسر با اطلاعات ایرانی غیرممکنه. به همین جهت سعی داریم توی این مقاله راهکارهایی برای حل این مشکل رو بیان کنیم.

 

روش اول : یکی از روش هایی که میتونیم ازش استفاده کنیم به این شکل هست که از دوستان و آشنایانی که توی کشورهای دیگه زندگی میکنند بخواهیم که به جای ما، با اطلاعات هویتی خودشون ساخت اکانت فریلنسر رو پیش ببرن و برای احراز هویت از اطلاعات واقعی خودشون استفاده کنند.

البته این مورد رو هم بیان کنیم که خیلی از افراد دوست و آشنایی توی کشورهای دیگه ندارن و یا اینکه اون افراد علاقه ای ندارند که خودشون رو درگیر ثبت نام توی فریلنسر کنند و مسائل مالیاتی و تحریمی اون رو بپذیرند. در این جور از مواقع باید روش های دیگه ای رو استفاده کنیم.

 

روش دوم : با استفاده از سایت ها و شرکت های واسط میتونید اقدام به ساخت اکانت فریلنسری وریفای شده کنید،‌ این شرکت ها با دریافت هزینه کمک میکند تا شما حساب فریلنسر داشته باشید. روش های کاری این شرکت ها هم مختلف هست، بعضی از اطلاعات هویتی ایرانی شما استفاده میکنند و بعد طوری وانمود میکنند که شما در یک کشور خارجی اقامت دارید، بعضی هم از اطلاعات حقوقی خودشون در کشورهای دیگه استفاده میکنند و بعضی هم کلا بر اساس هویت های جعلی کار رو جلو می برند.

توصیه میکنیم برای انتخاب این موارد حتما مقایسه ای بین خدمات و زیرساخت هایی که هر کدوم از شرکت ها بهتون ارائه میدند داشته باشید و بعد متناسب ترین اونها رو با وضعیت خودتون انتخاب کنید.

با توجه به ریسک این نوع کارها معمولا شرکت ها تعهدی نسبت به اینکه اکانت ها ممکنه مسدود بشه یا نه بهتون نمیدن و نکته بعدی اینکه اطلاعات هویتی‌ای که شرکت واسط برای ثبت نام توی فریلنسر استفاده میکنن روی گرفتن بعضی از پروژه ها میتونه تاثیر گذار باشه. مثلا اینکه این اکانت از چه کشوری هست برای برخی از کارفرماها مهم هست. شرکت آپلنس هم توی این زمینه خدمات زیرساختی ارائه میده که در حال حاضر در طرح های شتابدهی برای شرکت ها یا مجموعه ها این خدمات ارائه میشه.

برای شروع ساخت اکانت فریلنسر،‌ باید وارد سایت freelancer.com بشید. توجه داشته باشید که اگه با IP ایران به این سایت وصل بشید امکان ساخت اکانت وجود نداره، پس اگه دارید تست میکنید از یه نرم افزار برای تغییر IP استفاده کنید یا اگه میخوایید به عنوان اکانت اصلی خودتون ازش استفاده کنید، حتما از VPS با IP اختصاصی استفاده کنید. قبلا هم به هیچ عنوان روی اون سیستمی که میخوایید به اکانت اصلی فریلنسر وصل بشید، با آیپی ایرانی وارد سایت نشده باشید یا حداقل توی اون مرورگر اصلا وصل نشده باشید.

آموزش ساخت اکانت فریلنسر

خب بعد از ورود به سایت از قسمت بالایی منو،‌ روی گزینه ی Sign Up کلیک کنید.

توی صفحه‌ی جدیدی که براتون باز شده،‌ از شما میخواد که از ۲ روشی که وجود داره یکی رو انتخاب کنید،‌ که یکی از این روش ها ثبت نام از طریق فیسبوک و روش دیگه از طریق ایمیل و رمز عبور اختصاصی شماست.

ساخت اکانت فریلنسر

ما از روش دوم استفاده میکنیم و ایمیل و رمز عبور خودمون رو وارد میکنیم،‌ همچنین باید تیک گزینه ی I agree to the Freelancer User Agreement and Privacy Policy رو هم به جهت تایید قوانین فریلنسر بزنیم.

در نهایت روی join freelancer کلیک میکنیم.

 

انتخاب نام کاربری

ثبت نام در سایت فریلنسر

توی این مرحله باید یه نام کاربری برای اکانت فریلنسر خودمون انتخاب کنید،‌ در واقع با استفاده از این نام  کاربری توی فریلنسر شناخته میشید و با توجه به اینکه نمیشه بعدا تغییرش داد بهتره که نام کاربری مناسبی رو انتخاب کنید.

انتخاب نوع اکانت فریلنسری

انواع اکانت در فریلنسر

توی فریلنسر 2 نوع اکانت داریم، اکانت های کارفرمایی که در حقیقت کارشون ارسال پروژه و انتخاب فریلنسر هستند و اکانت های فریلنسری که در حقیقت روی پروژه های کارفرماها پیشنهاد ارسال میکنند.

اینجا ما با توجه به اینکه میخوایم پروژه بگیریم و کسب درآمد دلاری از فریلنسر رو داشته باشیم،‌ گزینه I want to work رو انتخاب میکنیم یعنی در حقیقت میگیم که ما یه فریلنسر هستیم و میخواهیم کار بگیریم.

 

انتخاب نوع حساب حقیقی یا حقوقی

آموزش استفاده از فریلنسر

این مرحله میگه که میتونید توی خبرنامه فریلنسر عضو بشید و اخبار و تخفیفات مربوط به فریلنسر رو ایمیلی دریافت کنید،‌ اگه میخواید توی خبرنامه ش شرکت کنید گزینه ی 

Yes, I want to receive emails رو فعال کنید.

توی freelancer ما ۲ نوع انتخاب بابت ساخت اکانت فریلنسری و دریافت پروژه داریم،‌ ساخت حساب شخصی یا شرکتی. 

ما میخوایم که شخصی کار کنیم (که معمولا هم همینه) پس گزینه Yes, I am using Freelancer for personal use رو فعال کنید.

 

انتخاب مهارت ها در فریلنسر

اضافه کردن مهارت در فریلنسر

هر فریلنسری که قصد فعالیت و گرفتن پروژه توی freelancer رو داره باید مشخص کنه که دقیقا چه مهارت هایی داره تا بر اساس اون مهارت ها بتونید درخواست پروژه بدید.

هم میتونید از بخش جستجو مهارتی که دارید رو میتونید مشخص کنید و یا اینکه از دسته بندی های مشخص شده مواردی که به نظرتون شما رو کامل تر معرفی میکنه انتخاب کنید.

مثلا اگه شما برنامه نویس وب سایت هستید و با PHP , HTML, JavaScript آشنا هستید میتونید از دسته بندی Websites, IT & Software موارد مورد نظر رو انتخاب کنید.

همچنین توی بخش مهارت ها،‌ تعداد شغل هایی که برای اون مهارت وجود داره رو نشون میده.

 

حتما توی انتخاب skill ها دقت به خرج بدید چرا که این مهارت ها توی پروفایل شما به کارفرما نمایش داده میشه و هرچقدر کامل تر باشه بهتره،‌ البته توی پلن رایگان فریلنسر شما میتونید نهایتا ۲۰ مهارت رو به پروفایلتون اضافه کنید،‌ که خب خودش عدد بالایی هست ولی اگه بیش از این موارد مهارت دارید میتونید از پلن های دیگه فریلنسر که اشتراک ماهانه هست استفاده کنید.

بعد از انتخاب مهارت ها روی دکمه Next بزنید تا وارد مرحله بعد بشید.

 

اتصال اکانت فریلنسر با لینکدین و فیسبوک

لینک کردن اکانت ها در سایت فریلنسر

درصورتیکه شما اکانت فیسبوک و یا لینکدین دارید می تونید با اتصال اون اکانت ها با اکانت freelancer،‌ پروفایل خودتون رو سریعتر و اتوماتیک تکمیل کنید.

البته با توجه به اینکه ما نمیخوایم هویت ایرانی‌مون فاش بشه به خاطر همین اگه اکانت فیسبوک و لینکدین ما فارسی هست بهتره کلا بیخیال این بخش بشیم و روی skip کلیک کنیم و بریم مرحله بعدی.

 

تکمیل جزئیات پروفایل فریلنسر

پروفایل سایت فریلنسر freelancer

توی این مرحله باید عکس پروفایل و نام و نام خانوادگی خودمون رو وارد کنیم.

اگه تصویری که بارگذاری میکنید و اطلاعاتتون با مشخصات هویتی مثل پاسپورت و عکس اون تطابق نداشته باشه احتمال مسدود شدن اکانت شما وجود داره.

 

تکمیل پروفایل فریلنسر

حالا وقتشه که خودمون رو معرفی کنیم و توی کادر اول توضیح تک خطی از خودمون بدیم،‌ مثلا wordpress developer یا data scientist یا هرچیزی که عنوان شغلی شما رو شفاف مشخص میکنه.

توی بخش Describe yourself هم یه توضیح کامل تر درباره مهارت هایی که دارید،‌ تجربیاتی که داشتید حتما اضافه کنید. برای الگو گیری ورود این اطلاعات خوبه که فریلنسرهایی که توی دسته شما در حال کار کردن هستند رو توی سایت پیدا کنید و ببینید اونها از چه متن هایی استفاده کردند.

احراز هویت در فریلنسر

بعد از تکمیل این مرحله وارد بخش بعدی میشید که باید مشخص بشه به چه زبان هایی میتونید صحبت کنید و اینکه تاریخ تولدتون چه روزی هست، تاریخ میلادی منظورمونه دیگه 🙂

اضافه کردن آدرس فیک فریلنسر

مرحله بعدی میخواد که آدرس واقعی تون رو ارسال کنید،‌ حواستون باشه که ادرس ایران رو اصلا وارد نکنید،‌ لوکیشن گوشی یا لپتاپ غیر فعال باشه تا حتی یک درصد اگه دسترسی به لوکیشنتون خواست متوجه ایرانی بودن نشه.

اعتبار سنجی حساب فریلنسر

حالا اگه همه چی اوکی باشه میخواد که ایمیل رو  تایید کنید،‌ کافیه که وارد ایمیل بشید و ایمیلی که ارسال شده رو باز کنید و Verify your email address بزنید تا بتونیم از این مرحله هم بگذریم.

توی مرحله آخر از ما میخواد که کارت اعتباری مثل پی پال،‌ ویزا کارت،‌ مسترکارت خودتون رو وارد کنید. این اطلاعات رو الان برای این میخواد که اگه لازم به پرداخت پولی به سایت بودید از اینها استفاده کنه. مثلا ممکنه شما بخوایید هزینه عضویت ویژه سایت فریلنسر رو پرداخت کنید، اونها این هزینه رو از این حساب کم میکنند.

اضافه کردن پی پال به فریلنسر

ما میتونیم که از این مرحله صرف نظر کنیم و بریم مرحله بعدی،‌ ولی حواستون باشه که در نهایت شما به حساب مالی احتیاج دارید. شما نمیتونید اگه پروژه ای دریافت کردید از کارفرما به صورت مستقیم درخواست پول کنید،‌ تمام تراکنش های مالی شما و کارفرما در سایت فریلنسر انجام میشه و تا وقتی که حساب مالی یا بانکی خودتون رو اضافه نکنید نمیتونید درخواست تسویه حساب کنید.

 

مورد بعد که باید بهش توجه کنید،‌ نوع ارزی که برای تسویه حساب مدنظر دارید هست،‌ فریلنسر این امکان رو فراهم کرده که با ارزهای مختلف مثلا دلار،‌ یورو،‌ لیر،‌ ریال قطر و … تسویه حساب کنید و با انتخاب نوع ارز،‌ مبنای کلی حساب کتاب شما با اون ارز محاسبه میشه.

حالا ممکنه که شما دلاری کاری میکنید ولی پروژه ای به پست شما خورده و کارفرما نوع پرداختیش پوند هست،‌ اینجا سایت فریلنسر این امکان رو فراهم کرده که بین ارز های مختلف کار change مبلغ صورت بگیره و البته کارمزد (فی) مربوط به تبدیل رو هم کسر میکنه. معمولا این کارمزد ها نسبت به سایت های دیگه هم زیادتر هست و یکی از منابع درآمدی سایت فریلنسر همین کارمزد ها هست.

 

شرکت های ایرانی زیادی هستن که کار ساخت حساب پی پال و بانکی رو انجام میدن،‌ که میتونید از اون روش استفاده کنید،‌ ولی حواستون باشه که اطلاعات روی کارت با اطلاعات هویتی شما که توی فریلنسر ثبت کردید مطابقت داشته باشه، حتی کشور اون بانک با هویت شما هم بهتره یکی باشه تا در آینده سوال و جواب کمتری از شما در این خصوص توی پروسه های KYC بشه.

 

 Plus Membership فریلنسر

حق عضویت فریلنسر

توی این بخش فریلنسر پیشنهاد میده که از اشتراک ماهانه خودش استفاده کنیم تا بتونیم تعداد درخواست های کار در ماه رو به ۱۰۰ درخواست برسونیم،‌ یا اینکه تعداد مهارت هامون رو از ۲۰ به ۸۰ برسونیم و احتمال گرفتن پروژه ها رو افزایش بدیم.

هزینه ماهانه اشتراک Plus Membership فریلنسر ۷.۱۵ یورو هست که اگه مایل بودید میتونید با پرداخت هزینه عضو حرفه‌ای های فریلنسر بشید.

در غیر اینصورت روی گزینه ی skip بزنید تا وارد پروفایل خودتون بشید.

تا اینجا ما تونستیم که حساب کاربر فریلنسر خودمون رو بسازیم و وارد داشبورد فریلنسر خودمون شدیم.

ولی کار به اینجا ختم نمیشه و باید بعد از ساخت اکانت،‌ اقدام به احراز هویت اکانت فریلنسر بپردازیم.

 

احراز هویت فریلنسر

همونطور که توی پروفایل کاربری خودتون مشاهده میکنید،‌ توی بالای سایت اعلامیه‌ای نمایش داده میشه با عنوان Account verification required که باید وریفای اکانت فریلنسر خودمون رو انجام بدیم،‌به همین جهت روی Verify Identity کلیک میکنیم و وارد صفحه بعدی میشیم.

احراز هویت اکانت فریلنسر

توی این صفحه مواردی که میشه برای وریفای هویتی اکانت فریلنسر وارد کرد رو معرفی میکنه، شما میتونید یکی از این موارد رو برای بارگذاری توی سایت انتخاب کنید:

  • پاسپورت
  • گواهینامه رانندگی
  • کارت ملی بین المللی

از موارد بالا یا هر مدرک بین المللی دیگه ای که عکس و نام و نام خانوادگی و تاریخ  تولد رو مشخص میکنه  میتونیم به عنوان id استفاده کنیم.

اعتبار سنجی Keycode

در واقع Keycode یک کد منحصر بفرد هست که بعد از بارگذاری مدرک برای شما نمایش داده میشه. شما باید این کد رو روی یک برگه یادداشت کنید یا پرینت بگیرید،‌ یک سمت صورتتون Keycode رو قرار بدید و سمت دیگه پاسپورت یا id card قرار بدید و عکس بگیرید. در حقیقت مثل عکسی که توی خود سایت گذاشته شده توی یک کادر همزمان صورت،‌ Keycode و پاسپورت به صورت واضح نمایش داده بشه. این عکس رو هم باگذاری میکنید تا مطمئن بشند که شما خودتون صاحب این اطلاعات هویتی هستید.

اعتبار سنجی آدرس محل سکونت

برای گذراندن این مرحله باید مدرکی برای اثبات سکونت شما در اون کشور داشته باشید. مثلا صورت حساب بانکی،‌ قبوض آب و برق یا مجوز اقامت یا هر شناسه‌ای که توسط دولت اون کشور مورد تایید هست رو میتونیم استفاده کنیم. باید حتما به صراحت توی اون مدارک اسم و آدرس شما توش ثبت شده باشه.

هر چه مدارک دقیق تری ارسال کنیم احتمال مشکلات بعدی برای اکانت کمتر میشه. ممکنه در شروع کار مدارک شما تایید بشه ولی بعد به خاطر مشکلاتی که باعث مشکوک شدن سایت به اکانت شما بشه این مدارک مجدد مورد بررسی قرار بگیره و رد بشه. پس تا جای ممکن در تهیه درست این مدارک دقت داشته باشید.

 

نحوه گرفتن پروژه در فریلنسر

نحوه گرفتن پروژه دلاری از سایت فریلنسر

برای اینکه توی فریلنسر پروژه بگیرید کافیه وارد داشبورد فریلنسر خودتون بشید و سپس از منو های بالا،‌ وارد Browse شده و از گزینه هایی که به شما نمایش داده میشه،‌ روی Projects کلیک کنید.

حالا میتونید لیستی از پروژه ها براساس مهارت هایی که اضافه کردید رو مشاهده کنید.

توی همین بخش میتونید بر اساس موارد مختلف این لیست رو مرتب کنید،‌مثلا بر اساس جدیدترین پروژه ها،‌ پروژه های قدیمی،‌ کمترین و بیشترین قیمت و یا کمترین و بیشترین تعداد ‌bid ( همون درخواست ارسال شده توسط فریلنسر ها در هر پروژه)

دریافت پروژه خارجی دلاری

هر پروژه ای که توی این لیست مشاهده میکنید از بخش های مختلفی تشکیل میشه.

  • عنوان پروژه 
  • بودجه اختصاص یافته برای تکمیل پروژه: که گاها یک محدوده قیمتی تعیین میشه و حتما به نرخ ارز توجه کنید،‌ ممکنه دلار،‌پوند،‌روپیه یا هرچیز دیگه ای باشه
  • توضیحات پروژه : اینکه این پروژه درباره چی هست و فریلنسر باید در نهایت چه مواردی رو انجام بده،‌ البته این رو هم بگیم که ممکنه نیاز به توضیحات بیشتر باشه که میتونید از کارفرما بپرسید
  • مهارت های مورد نیاز : ممکنه که کارفرما یکسری از مهارت های مورد نیاز برای تکمیل این پروژه رو بدونه چیه ولی شما با توجه به توضیحاتی که کارفرما درباره پروژه باید عمیق تر بررسی کنید،‌ شاید مهارت های دیگه‌ای هم نیاز باشه که از چشم کارفرما غافل شده باشه و باید آمادگیش رو داشته باشیم.
  • امتیاز کارفرما: این امتیاز بر اساس مجموع امتیازی که فریلنسر ها قبلی به خاطر همکاری با کارفرما داشتن محاسبه میشه و هرچی رتبه بیشتری داشته باشه نشون دهنده رضایت حداکثری فریلنسر ها از کارفرما هست و هرچی امتیاز کارفرما کمتر بشه احتمال پیدا کردن فریلنسر مناسب هم کمتر میشه.
  • تعداد review ها : این مورد نشون میده که این کارفرما چه تعداد review دریافت کرده که متناسب با تعداد پروژه هایی هست که قبلا برون سپاری کرده.
  • میانگین bid پروژه : یعنی بطور میانگین فریلنسر ها چه قیمتی رو برای تکمیل این پروژه به کارفرما درخواست دادن،‌ البته ممکنه که کسی هنوز برای اون پروژه قیمتی ثبت نکرده باشه،‌ فلذا شما اولین نفری خواهید بود که برای پروژه قیمت تعیین میکنید و در اصطلاح میگن (BE FIRST TO BID).
  • علامت گذاری پروژه : به دلایل مختلف شاید لازم باشه که بعضی از پروژه ها رو نشانه گذاری کنیم تا بعدا بیشتر مورد بررسی قرارش بدیم و با علامت زدن پروژه، توی پروفایلتون ذخیره میشه.

 

فیلتر ها در فریلنسر:

فیلتر فریلنسر

بخش دیگه‌ای که توی پروژه ها خیلی به کار میاد،‌ فیلتر ها هست که میتونیم بر اساس مواردی که خودمون از یه پروژه میخوایم رو فیلتر کنیم.

مثلا فقط پروژه هایی رو نشون بده که قیمت ثابت (Fixed Price) دارن یا اونایی که کارفرما به ازای هر ساعت کار کردن پول پرداخت میکنه (Hourly Rate)

یا اینکه اون پروژه هایی رو نشون بده که تنها مهارت هایی که مد نظرتون هست رو داشته باشن.

Listing type : هر پروژه میتونه برای خودش یکسری ویژگی هایی داشته باشه که کارفرما میتونه با پرداخت هزینه اون ویژگی ها رو پروژه اضافه کنه،‌مثلا شاید پروژه ای محرمانه هست و کارفرما نمیخواد اطلاعاتش بیرون درز پیدا کنه به همین جهت با شما قرارداد محرمانگی اطلاعات یا همون NDA ببنده.

Project location  : میتونیم بر اساس کشوری که پروژه قراره انجام بشه لیست رو فیلتر کنیم. مثلا ممکنه بخوایم پروژه هایی که توی کشور آلمان هستن رو انجام بدید.

Client’s country : کارفرما خودش ممکنه توی کشور دیگه ای باشه و پروژه یه جای دیگه استارت بخوره، ما اینطوری میتونیم پروژه هایی که کارفرما‌هاشون توی کشور خاصی هستش رو مورد ارزیابی قرار بدیم.

 

حالا که با این موارد آشنا شدیم میتونیم روی هر کدوم از پروژه ها که مایل هستیم کار کنیم، کلیک می کنیم و وارد جزئیات پروژه میشیم.

توی این صفحه میتونیم اطلاعات کامل تری درباره پروژه و کارفرما داشته باشیم.

 

قیمت گذاری پروژه های فریلنسری

تعیین قیمت پروژه دلاری

Place a Bid on this Project : بخش مهمی که ما باید بهش توجه کنیم،‌ ارسال قیمت پیشنهادی خودمون هست، درواقع ما با بررسی دقیق میتونیم اعلام کنیم که پروژه رو با چه قیمتی میتونیم تکمیل کنیم.

شاید در مرحله اول به نظر برسه که هرچقدر پروژه رو با قیمت پایین‌تری درخواست بدیم،‌ احتمال دریافت پروژه افزایش پیدا میکنه،‌ ولی این همه‌ی ماجرا نیست و مولفه های دیگه‌ای هم برای دریافت پروژه وجود داره که در ادامه بهش می‌پردازیم.

 این رو در نظر داشته  باشید که نباید با هر قیمتی پروژه ها رو بگیرید و انجام بدید، چرا که یک بخشی از قیمت نهایی پروژه به عنوان کارمزد فریلنسر (۱۲درصد) کسر میشه و بخشی از پول رو هم به عنوان کارمزد نقد کردن درآمد احتمالا پرداخت کنید و درنهایت با صرفه زمان بیشتر میبینید که پولی دستتون رو نگرفته،‌ پس حواستون باشه که الکی قیمت نهایی پروژه رو کم نکنید. مگر وقتی که در شروع کارتون هستید و مبلغی که از پروژه میگیرید اولویت اول شما نیست. توی شروع به کار یه اکانت معمولا توصیه میشه که تعداد رویو های خودتون رو بالاببرید و حداقل 20 تا 30 تا رویوی موفق داشته باشید. این کار باعث میشه کارفرماهای بعدی اعتماد بیشتری به شما بکنند و احتمال گرفتن پروژه هایی با قیمت بهتر رو افزایش میشه.

 

پروپزال چیست؟

پروپزال یک طرح و برآوردی مکتوب از پروژه ای که باید انجام بشه هست و مشخص میکنه که شما چقدر تخصص دارید و چه مواردی رو به جهت برطرف کردن نیاز ها و مشکلات کارفرما توی پروژه پیشنهاد میدید و درمقابلش چقدر زمان صرف میکنید و هزینه نهایی پروژه رو تعیین خواهید کرد.

 

نکات مهم در بید گذاری و ارسال پروپوزال 

  • دلیل انتخاب خودتون رو مشخص کنید : حتما سعی کنید که موقع ارسال قیمت پروژه،‌ یک پروپوزال مناسب درباره اینکه چرا شما مناسب ترین گزینه برای انجام پروژه هستید ارسال کنید.
  • پروپزال صادقانه و به دور از اغراق باشه : اینطوری کارفرما با مطالعه درخواستتون حس بهتری پیدا میکنه،‌ متاسفانه خیلی از مواقع دیده شده که فریلنسر ها به جهت دریافت پروژه کلی اغراق میکنن
  • ماجراجویی نکنید: گاها دیده شده که بعضی از فریلنسر ها قیمت های غیر واقعی رو برای دریافت پروژه و یا صرفا به جهت خالی نبودن عریضه ارسال میکنند،‌ درحالی که اگه کارفرما شما رو انتخاب کنه و شما نتونید پروژه رو انجام بدید و یا کنسل کنید روی اعتبار پروفایل فریلنسری شما تاثیر مستقیم میذاره.
  • بید های کپی پیستی ممنوع – شما باید برای هر پروژه یک متن متناسب با اون توی پروپوزال یا متن بید خودتون ارسال کنید. اگه یه متن کلی دارید و اون رو توی همه پروژه ها ارسال میکنید شانس صحبت کارفرما با خودتون رو خیلی کم میکنید. سعی کنید توی متن پروپوزال از مشکل کارفرما و راهکارهای شما برای حل اون حتما صحبت کنید.

 

تعیین Milestones : یکی از روش هایی که نشون میده که شما برای کارفرما و پروژه ی تعیین شده ارزش قائل هستید و دقیقا متوجه شدید که کارفرما چی میخواد و شما چطور میتونید انجام بدید اضافه کردن Milestone هست.

 درواقع Milestones نشون میده که به ازای هر بخش که باید تکمیل کنید (با فاز بندی پروژه) قراره چقدر پول دریافت کنید.

این ویژگی هم برای فریلنسر و هم برای کارفرما خیلی کمک کننده هست چرا که : 

 

  • مشخص میشه که آیا شما دقیقا متوجه شدید که پروژه درباره چه چیزی هست.
  • مستقیما به کارفرما میگید و یادآوری میکنید که به ازای هر بخش باید چقدر پول پرداخت بشه.
  • شفافیت توی بخش هایی که قراره انجام بشه موجب میشه که کارفرما حس کنه شما قابل اعتماد هستید.

 

حالا بعد از تعیین قیمت کلی، زمان انجام پروژه، مایلستون، متن بید و ارسالش به کارفرما آمادگی خودمون رو برای انجام پروژه اعلام میکنیم. حالا کارفرما از بین پیشنهاد های ارسال شده میگرده و مناسب ترین فریلنسر رو برای انجام اون کار انتخاب میکنه و باهاش وارد گفتگو میشه. ممکنه یک کارفرما از بین درخواست های ارسال شده با چندین فریلنسر وارد گفتگو بشه و دست آخر بهترین گزینه رو انتخاب کنه. مذاکرات اصلی بین کارفرما و فریلنسر در حقیقت توی این مرحله اتفاق میافته و شما باید دانش فنی خودتون رو به کارفرما اثبات کنید و اعتماد اون رو جلب کنید.

 

توی این مقاله سعی شد تا بخش های مختلف فریلنسر و نحوه گرفتن پروژه از فریلنسر رو آموزش بدیم و البته این تازه ابتدای کار هست و کلی مطلب دیگه هم درباره سایت فریلنسر و بخش های مختلفش قراره تولید و منتشر کنیم.

 

پس با آپلنس توی مسیر تبدیل شدن به یک فریلنسر موفق با درآمد دلاری همراه باشید. 🙂 

نویسنده:

۳ دیدگاه
  • کیارش ۰۸:۴۵ ۲۹/۰۴/۱۴۰۲ پاسخ

    واقعا ممنونم بابت مقاله کاملی که نوشتید

  • ارمان ۰۸:۱۷ ۰۹/۰۶/۱۴۰۲ پاسخ

    کسایی که تو ایران زندگی میکنند قبض برق و اب خارجی رو از کجا بگیرند؟

    • آپلنس ۱۳:۵۸ ۲۸/۰۶/۱۴۰۲ پاسخ

      راه کارهای مختلفی وجود داره، بعضا ممکنه این قبض ها ساختگی باشه و بعضی وقت ها هم با اجاره نامه هایی به نام شخص ممکنه این قبض ها رو دریافت کنند.

یک نظر بنویسید