...
Uplance | آپلنس
شتاب دهنده صادرات اینترنت محور
Uplance | آپلنس
شتاب دهنده صادرات اینترنت محور

کسب درآمد دلاری فریلنسری و راه حل های دور زدن تحریم

کسب درآمد دلاری فریلنسری و راه حل های دور زدن تحریم

پرتکرارترین سوالهایی که در این 4 سال فعالیت آپلنس از ما پرسیده میشه اینه که چطور میتونیم با وجود تحریم‌ها درآمد دلاری در ایران داشته باشیم. پاسخ به این سوال خیلی راحت نیست، از دو جهت، یکی اینکه مسائل خیلی متنوعی هستند و ممکنه توی یه کشور یا یه سایت شرایط کاملا متفاوتی باشه از کشور و سایت دیگه،‌ دوم هم اینکه امکان بازگو کردن یه سری موارد توی فضای عمومی وجود نداره و در حقیقت اگه برخی روشها عمومی بشه شناسایی میشه و دیگه امکان انجامش از بین میره.

با این حال مسائل تحریمی رو میشه به سه دسته تقسیم کرد: 1-مسائل هویتی 2-مسائل مالی و 3-مسائل زیرساختی اتصالاتی.

هر کدام از این مسائل راهکارهای مختلفی و هر راهکاری هم جزئیات مخصوص به خودش رو میطلبه که در ادامه توضیحی مختصر در خصوص هر مورد رو بیان می‌کنیم.

ساخت اکانت و احراز هویت

در بسیاری از کشورها و به طبع اون سایت‌هایی که در حال ارائه خدمات به افراد جویای کار هستند، هویت ایرانی داشتن یا با هویت ایرانی که در ایران سکونت داره کار کردن، غیر قانونی هست و کاربران ایرانی نمیتونن توی سایت های فریلنسری احراز هویت کنن، خب چه روش هایی وجود داره که بتونیم توی این بسترها کار کنیم؟

احراز هویت توسط دوستان خارجی

 اولین راه اینه که بتونیم از طریق هویت افرادی که خارج از ایران هستند در این سایت ها ثبت نام کنیم و اقدام به وریفای اکانت فریلنسری و بین المللی کنیم، یعنی اگر دوست یا بستگانی دارید که خارج از ایران زندگی میکنند، با اینکه ممکنه اونها هم ایرانی باشند،‌ اما میشه با استفاده از مدارک اقامتی اونها در بسیاری از سایت‌ها فعالیت کرد. این روش مطمئن‌تری برای کار کردن هست و میتونه خیلی از مشکلات شما رو، حتی مسائل مالی رو هم حل کنه ولی چالش اصلیش اینه که شما به یه عنصر خارجی وابسته هستید و معمولا افرادی که خارج از کشور هستند به خاطر مسائل مالیاتی و مشکلاتی که ممکنه برای اقامتشون ایجاد کنه کمتر راضی به انجام این کار میشن.

ثبت هویت حقوقی

دومین راهکار مسائل هویتی، استفاده از هویت های شرکتی و حقوقی هست. برخی از کارفرماها و پلتفرمهای ارائه دهنده خدمات،‌ در صورتی که شما یک هویت حقوقی باشید میتونند با شما وارد کار بشن. ایجاد این هویت حقوقی توسط برخی از کشورهای همسایه یا حتی اروپایی برای هویت های ایرانی امکان پذیر هست. فقط مسئله اصلی اینه که این روش هزینه به نسبت زیادتری داره و ممکنه برای گام شروع ورود به این عرصه که نیاز به سعی و خطا هست راهکار مناسبی نباشه.

احراز هویت جعلی

سومین راهکار هم استفاده از هویت‌های جعلی برای ساخت اکانت فریلنسری هست. این کار هم توی بسیاری از موارد شدنیه ولی جزئیات و ریزه کاری های به نسبت زیادی داره. این روش به نسبت سایر روشها پر ریسک‌تر هست ولی مزیتی که داره اینه که هزینه‌های اجرایی کمتری داره و برای گامهای شروع میتونه یه راهکار خوبی باشه.

البته بهتره خودتون بسنجید و ببینید که آیا میتونید ریسک بسته شدن اکانت و مسدود شدن اکانت فریلنسری رو به جون بخرید یا نه،‌ چون موارد زیادی رو شاهدش بودیم که با انجام ندادن مسائل امنیتی،‌ هویت اصلیشون مشخص شده و کلی ضرر کردن.

هر سه روشی که اینجا ازش نام بردیم در حال حاضر در ایران در حال انجام هست و افرادی که در حال کسب درآمد دلاری در ایران از بستر اینترنت هستند، از یکی از این سه روش برای حل کردن مسائل هویتی خودشون استفاده می‌کنند.

 نقد کردن درآمد دلاری

اولین سوالی که توی ذهن خیلی از افراد شکل میگیره اینه که چطور دلار یا ارزی که به دست میاریم به ایران میاد؟!

واقعیت اینه که 99 درصد درآمد حاصل از این روش اصلا به ایران نمیاد! ارزی که از صادرات خدمات اینترنتی حاصل میشه به روش های مختلفی نقد میشه، ولی برای نقد کردن درآمد دلاری لازم نیست تا اون دلار به ایران بیاد.

خیلی از هزینه هایی هستند که با دلارهای دیجیتالی یعنی دلاری که توی حساب خارجی هست پرداخت میشه. بیشتر این درآمدهای دلاری هم توسط سایت های واسطی که اقدام به نقد کردن درآمد دلاری و ارز دیجیتال می‌کنند صرف این مسائل میشه و معادل ریالی اون به شما پرداخت میشه. مثلا شخصی در ایران نیاز به لایسنس یک نرم افزار یا خرید هاستینگ خارجی داره، از دلارهای دیجیتالی شما که توی حساب هایی مثل پی پال هستند اون نرم افزار خریداری میشه و مبلغ ریالی اون به حساب شما واریز میشه.

یه راهکار دیگه هم که این روزها متداول شده،‌ استفاده از رمز ارزها برای نقد کردن درآمد دلاری هست. شما ممکنه از کارفرمای خودتون به ازای دستمزد، رمز ارز مثلا تتر درخواست کنید،‌ یا اگه توی پلتفرمها در حال کار هستید، درآمدهای دلاری خودتون رو با واسطه هایی تبدیل به رمز ارز کنید و توسط صرافی های رمز ارز که در ایران خدمات میدهند اون رمز ارز رو به ریال تبدیل کنید.

راهکارهای مالی خیلی مرتبط به راهکارهای هویتی هستند، یعنی اگه شما در حال کار کردن با حساب یه شخص واقعی یا هویت حقوقی هستید، از کانال های مالی مربوط به اون میتونید درآمد خودتون رو دریافت کنید و بعد هم به روشهایی که گفته شد اون درآمد رو نقد و تبدیل به ریال کنید. اما اگه در حال کار کردن با هویت های جعلی هستید معمولا توسط واسط های مالی مثل پی پال یا اسکریل (skrill) درآمدها دریافت و بعد هم نقد میشن. 

به هر حال برای دریافت درآمد دلاری خودتون یا نیاز به یه حساب بانکی خواهید داشت و یا اینکه از خدمات سایت های واسط مالی مثل پی پال استفاده کنید. برخی از سایت ها هم هستند که اطلاعات مالی خودشون رو در اختیار شما قرار میدند و با ارائه اون حساب‌ها میتونید درآمد خودتون رو نقد کنید که البته خیلی محدودیت در این زمینه هست و در اغلب موارد قابل استفاده نیستند چون حساب باید به نام شخصی باشه که در حال کار هست.

مسائل زیرساختی و اتصالی

در دنیای اینترنت، علاوه بر هویت و حسابهای مالی، نوع اتصال ما از بستر اینترنت به وب سایت‌های دیگه اهمیت دوچندانی داره. در حقیقت اگر اتصال ما به اینترنت، با هویت و حساب های مالی ما سازگاری نداشته باشه، احتمال از بین رفتن اون هویت و راهکارهای مالی به شدت افزایش پیدا میکنه.

حل کردن مسائل اتصالی هم مثل سایر موارد تحریمی راهکارهای مختلفی داره، شاید متداول ترینش که اکثر ایرانی‌ها هم با اون آشنا هستند استفاده کردن از وی پی ان ها هست. هرچند مسائلی مثل کوکی ها، مرورگرها، سیستم عامل ها و … هم در زیرساخت اتصال اهمیت دارند ولی مسئله اصلی آیپی هست که ما از اون استفاده میکنیم.

به چه روشهایی میشه این آی پی رو متناسب با هویت‌مون تغییر بدیم ؟

 وی پی ان ها یکی از اونها هست ولی به دو دلیل توصیه نمیشه:

اول اینکه با قطع شدن‌شون احتمال برگشت به آی پی ایران زیاد هست ( البته این مسئله راهکارهایی داره)

دوم اینکه این آی پی ها بین تعداد زیادی از افراد مشترک استفاده میشه و اگر اونها خطایی در حال کار کردن با وب سایت هایی که شما کار میکنید داشته باشند،‌ برای اکانتهای شما هم مشکل ایجاد میکنند.

یکی دیگه از روشها استفاده کردن از وی پی اس های اختصاصی هستند. در حقیقت هر وی پی اس (vps) مثل یک کامپیوتر مستقل عمل میکنه و می‌تونید سیستم عامل های مختلفی روی اون نصب کنید، با این تفاوت که هر وی پی اس یه آی پی استاتیک داره و اون ip منحصرا در اختیار همون سیستم هست. 

وی پی اس ها رو می تونید از کشورهای مختلف تهیه کنید و مثلا اگه سیستم عامل ویندوز رو روی اونها نصب کنید با ریموت دسکتاپ ویندوز به اون متصل بشید و در حقیقت انگار شما پای اون سیستم هستید و دارید به وب سایت های دیگه متصل میشید. مشکل ریموت زدن به وی پی اس ها اینه که مقداری تاخیر دارند و کار کردن با اونها کمی سخت تر از سیستم کامپیوتری خودتون هست، ولی با این حال یکی از امن ترین راهکارها استفاده از سیستم های ریموت هست. 

روش بعدی هم گرفتن وی پی اس یا حتی آی پی استاتیک و خاص که قابل برنامه ریزی روی روترها باشند هست، این روش نیاز به دانش فنی بالایی داره ولی در قسمت کاربر همه چیز به صورت سخت افزاری اتفاق خواهد افتاد و عملا شما هم سرعت بالایی در استفاده دارید و هم مشکلات وی پی ان و ریموت رو نخواهید داشت.

تنوع اقدام در حوزه زیرساختی زیاد هست و شاید بشه چندین روش دیگه هم برای رفع نیازهای اتصالی نام برد ولی متداول ترین اون روشها مواردی  بود که ذکر شد.

 امیدواریم که این مقاله به شما کمک کرده باشه تا یک بینشی نسبت به مشکلات و راه حل هایی دور زدن تحریم و کسب درآمد دلاری از فریلنسری کسب کرده باشید.

نویسنده:

یک نظر بنویسید