...
Uplance | آپلنس
شتاب دهنده صادرات اینترنت محور
Uplance | آپلنس
شتاب دهنده صادرات اینترنت محور

چطوری با NFT درآمد داشته باشیم؟

چطوری با NFT درآمد داشته باشیم؟

توی این چند سال اخیر موضوع NFT ها خیلی سرزبون افتاده و به عنوان یک پدیده مهم توی دنیای فناوری و دیجیتال مطرح شده. NFT یا “توکن غیرقابل معامله” به عنوان یک تکنولوژی نسبتاً جدید و نوآورانه در دنیای بلاکچین شناخته میشه که امکان مالکیت و تبادل اشیاء دیجیتالی رو به شکل قابل اثبات و شفاف ارائه میده.

این پدیده نه تنها برای هنرمندان و خالقان محتوا، بلکه برای افراد عادی هم امکان خلق و معامله رو فراهم کرده. توی این مقاله، به بررسی عمیق‌تر مفهوم NFT ها، کاربردها، نحوه خرید NFT و تأثیراتشون در جوامع دیجیتال و هنر می‌پردازیم.

 

بیایی با یک مثال ساده تر NFT رو توضیح بدیم، فرض کنید که شما میخواید یکی از آثار استاد فرشچیان رو خریداری کنید، طبیعتا کلی عکس کپی از تصاویر طراحی شده استاد فرشچیان توی اینترنت وجود داره و گاها رایگان میتونید ازش استفاده کنید ولی طرح اصلی که خود استاد طراحی کرده ارزش بالاتری داره و هیچ موقع علاقه ای ندارید که عکس کپی شده رو به جای اصلی با همون قیمت خریداری کنید.

در واقع شما تلاش میکنید که از هنرمند اصلی که مالکیتش رو برعهده داره آثارش رو خریداری کنید تا یهو سرتون کلاه نره و نسخه‌ی جعلی رو جای آثار اصلی بهتون نفروشن.

یکی از مشکلات اصلی توی فضای مجازی اینه که سرعت کپی برداری خیلی بالاست و معمولا پیدا کردن شخصی که مالک اصلیش هست خیلی سخته و حتی ممکنه اثر هنری مثل عکس، آهنگ، شعر توسط یکی دیگه به فروش برسه و اون شخص خودش رو صاحب اصلی جا بزنه.

 

اینجاست که به کمک بلاکچین هنرمندان میتونن آثار و طرح های خودشون رو بدون دغدغه نسبت به تغییر مالکیت اصلی به جهت وجود کلاهبرداران منتشر کنن و به فروش بذارن.

NFT چیست؟

طبق تعاریف NFT یا “Non-Fungible Token”  به معنای توکن غیرقابل معامله” است. در واقعیت، NFT یک نوع توکن دیجیتالی هست که مشخص می‌کند یک دارایی دیجیتال، هنر، ویدئو، موسیقی یا هر چیز دیگه، یکتا و غیرقابل معامله است. با این توکن‌ها، هر دارایی دیجیتال می‌تواند یک ارزش خود و مالکیت دائمی داشته باشد.

ویژگی های NFT چیست؟

nft چیست؟

توکن‌های NFT از فناوری بلاکچین بهره میبرن به ویژه از بلاکچین‌هایی که از استاندارد ERC-721 در پلتفرم اتریوم استفاده می‌کنن. هر توکن NFT یک شناسه منحصر به فرد داره که اون رو از بقیه توکن‌ها متمایز می‌کنه. به عبارت ساده‌تر، هر NFT مثل یک شناسنامه برای یک دارایی معین (مثل تصویر، ویدئو، یک عنصر در بازی و غیره) عمل می‌کنه.

مهمترین ویژگی NFT اینه که اونها قابلیت اثبات مالکیت و انتقال آسان دارن. به عبارت دیگر، اگر شما یک توکن NFT رو بخرید، می‌توانید به راحتی اثبات کنید که شما مالک اصلی این دارایی دیجیتال هستید و حق انتقالش به اشخاص دیگه رو دارید و همچنین منحصربفرد بودن این طرح ها باعث میشه که ارزش بالایی داشته باشن و عملا نایاب بودنشون یک اهرم فشار برای افزایش قیمتشون میشه.

 

مثال: فرض کنید طراح یک تصویر دیجیتال هستید و این تصویر رو به عنوان یک توکن NFT در یک بازار NFT فروخته‌اید. حالا کسی که این طرح رو خریداری کرده میتونه اثبات کنه که از این به بعد مالک اصلی طرح هست، این مالکیت دیجیتال به ویژه توی دنیای هنر، بازی‌های ویدئویی و موسیقی ارزش خیلی بالایی داره.

دلیل محبوبیت NFT ها چیست؟

همین ویژگی هایی که NFT داره باعث شده که تا حدودی زیادی با اقبال عمومی مواجه بشه و طرافداری زیادی رو به خودش جذب کنه، البته از این نکته هم غافل نشیم که تاثیر رسانه ها و اینفلوئنسرها بابت معرفی و آشنایی با این فناوری خیلی زیاد بود و توی مدت کوتاهی به بمب خبری تبدیل شد.

 

خیلی از اینفلوئنسرها، باشگاه های فوتبال، بازیگرها و خواننده ها هم برای خودشون توکن NFT اختصاصی تولید کردن و با فروشش پول زیادی رو به واسطه شهرتشون به جیب زدن.

شاید برای شما هم سوال پیش بیاد که خرید این NFT ها چه ارزش دیگه ای داره؟

در نگاه اول شاید خرید و فروش NFT غیر منطقی باشه چرا که شما محصول فیزیکی دریافت نمیکنید و شاید هم اصلا اون توکن مورد نظر ارزش غیر واقعی داشته باشه ولی چون باشگاه فوتبال یا خواننده معرفی اون رو به فروش گذاشته ارزشمند شده، این نکته درسته ولی فروشنده های توکن NFT معمولا محصول یا خدمات دیگه‌ای رو برای خریداران NFT درنظر میگیرن تا نسب به خریدش ترغیب بشن

مثلا فروش جایگاه ویژه کنسرت یا زمین فوتیال با قیمت پایین تر و یا حتی رایگان که همین موضوع میتونه علاقه مندان بیشتری رو به خرید ترغیب کنه.

 

چطوری NFT بسازیم؟

آموزش ساخت ان اف تی

برای اینکه بتونیم NFT خودمون رو بسازیم باید تصمیم بگیریم که روی کدوم شبکه بلاکچین میخوایم کار کنیم، چرا که هر شبکه استاندارد توکن NFT خودش رو داره و کیف پول منحصربفرد خود رو داره و احتملا نتونید روی شبکه دیگه ای NFT خودتون رو بفروشید.

محبوب ترین شبکه های بلاکچین برای NFT:

اتریوم (Ethereum) –  پالیگان (Polygon) – سولانا (Solana) –  بی‌ان‌بی (BNB Chain) – آوالانچ (Avalanche) – آربیتروم (Arbitrum) – آپتیمیزم (Optimism) – کلاتین (Klatyn)

درحال حاضر بیشترین اکوسیستم NFT متعلق به اتریوم و پالیگان هست و افرادی زیادی NFT های خودشون رو روی این شبکه به فروش میرسونن، به همین جهت در ادامه ما به آموزش ساخت NFT روی بستر اتریوم میپردازیم.

 

آموزش ساخت NFT ان اف تی:

برای ساخت و فروش NFT رو بستر بلاکچین اتریوم نیاز هست که شما ۲ تا مورد رو آماده کرده باشید.

۱-  یک کیف پول که از استاندارد ERC721 پشتیبانی میکنه تهیه کنید، شما میتونید MetaMask ، Trust Wallet یا Coinbase Wallet  رو انتخاب کنید ( پیشنهاد ما کیف پول MetaMask هست)

۲- حداقل ۳۰۰ دلار رمز ارز اتر ETH  خریداری کرده باشید و توی کیف پول خودتون نگه داری کنید.

 

نکته مهم اینه که با توجه به هزینه‌ای که ساخت NFT روی شبکه های مختلف بلاکچین داره،‌ کارمزد هر شبکه بلاکچین هم متفاوته،‌ از اونجایی که اتریوم کارمزد بالایی دریافت میکنه بصورت کلی ۳۰۰ دلار اتر برای ساخت NFT کفایت میکنه ولی شبکه پالیگان به مراتب کارمزد پایین تری دریافت میکنه.

 

حالا با آماده سازی شرایطی که ذکر شد، برای اینکه بتونیم NFT خودمون رو بفروشیم ساده ترین روش اینه که شما توی یکسری از پلتفرم های فروش NFT اقدام به ثبت نام و فروش ان اف تی کنیم.

روش دیگه که کمی پیچیده هست ساخت اسمارت کانترکت smart contract اختصاصی و ساخت NFT روی اون قرارداد هوشمند هست.

 

با توجه به اینکه تعداد زیادی از سایت های فروش NFT وجود داره سعی کردیم که لیستی از بهترین سایت ها رو بهتون معرفی کنیم.

بهترین سایت های NFT:

  • اوپن سی (OpenSea)
  • Rarible
  • SuperRare
  • Foundation.app
  • Nifty Gateway
  • Mintable

هر کدون از این پلتفرم های مزایا و معایب خودشون رو دارن که میشه به کارمزد متغیر، انواع ارزهای قابل پشتیبانی برای خرید NFT و انواع NFT که قابلیت خرید و فروش دارن اشاره کرد، با این وجود درحال حاضر پرطرفدار ترین پلتفرم  خرید و فروش NFT سایت OpenSea است که بیش از ۸۰ میلیون NFT داخلش وجود داره.

 

توی این مقاله سعی کردیم که درباره کسب درآمد دلاری از  NFT صحبت کنیم و توی مقالات آتی آموزش کار با پلتفرم های خرید و فروش NFT رو بصورت کامل بررسی میکنیم.

 

 

 

نویسنده:

یک نظر بنویسید