فریلنسری چیست؟ مزایا و معایب فریلنسینگ
همزمان با شیوع گسترده کرونا در جهان خیلی از کسب و کارها با توجه به شرایط پر مخاطره و تعطیلی های مکرر و قرنطینه شدن شهرها روش کاری خودشون رو تغییر دادن، که یکی از این موارد، تغییر در سیستم کاری از حضوری به دورکاری بود.
قبلا این موضوع خیلی بحث میشد که آیا دورکاری روش مناسبی برای انجام کارها و افزایش بهرهوری هست یا نه !؟
قبل از این که به این موضوع بپردازیم بهتره بدونیم که دورکاری چیه؟
دورکاری چیست؟
دورکاری یه روش کار کردن هست که نیروی کار، به جای اینکه هر روز صبح بلند بشه و حضوری بره شرکت و محل کار، تمامی کارهاش رو از توی خونه انجام میده. یعنی تمامی تسک ها و برنامه ریزی ها رو از طریقی که خود شرکت در نظر گرفته که معمولا اینترنتی هست، از توی خونه و یا هر جایی که دوست داره انجام میده.
مثلا شما به عنوان برنامه نویس و طراح سایت، از قبل وظایفی که باید انجام بدید براتون مشخص شده و شما توی منزل خودتون شروع به انجام اونها میکنید و به مدیر مربوطه تحویل میدید. ساعت کاریش هم مثل زمانی هست که انگار واقعا توی شرکت هستید، البته ممکنه که شرکت با توافق نیروی کاری خودش،ساعت های کاری رو کمی تغییر بده، ولی معمولا از ساعت کار متداول حضوری بیشتر نیست.
این رو هم باید در نظر داشته باشید، در زمان دورکاری، مثل زمان حضوری، مسئولیت پذیر و در دسترس باشید تا به هوای دورکاری خدایی نکرده بهرهوریتون کمتر نشه.
با توجه به اینکه شما در زمان دورکاری، همچنان کارمند شرکت هستید، بر اساس قراردادی که نوشتید حقوقتون رو مثل یک کارمند دریافت میکنید.
دورکاری مزایای خودش رو داره، مثلا به جای رفت و آمد و ترافیک و … توی خونه هستید و زمان بیشتری با خانواده دارید و همین موضوع آرامش خاطر بیشتری برای شما ایجاد میکنه و میتونه توی بهره وری شما تاثیر مستقیمی بذاره،مورد بعدی کاهش هزینه ها هست، که این مورد کمکتون میکنه تا به خاطر کم شدن رفت و آمدهای حضوری، پول بیشتری رو صرفه جویی و پس انداز کنید.
البته باید توجه داشته باشید که دورکاری در کنار محاسنی که داره میتونه برای برخی افراد، بسته به شرایط زندگیشون مخاطراتی هم به وجود بیاره. مثلا توی خونه کار کردن سخت تر از فضای کاری هست که همه برای انجام وظایفشون دور هم جمع شدند. یا ممکنه کم شدن حضور ما در اجتماع باعث این بشه که ما آروم آروم آدم منزوی بشیم و روابط اجتماعی درستی رو نتونیم شکل بدیم.
در خصوص دورکاری مزایا و معایب بیشتری رو میشه نام برد که شاید توی یه مقاله جداگانه به اونها بپردازیم ولی الان میخواییم به تعریف سبک دیگه ای از کار کردن به نام فریلنسری یا آزادکاری بپردازیم.
فریلنسری چیست؟
این نوع از کارکردن شباهت زیادی به دورکاری داره، درواقع شما از توی خانه، کافی شاپ یا هرجایی که دوست دارید میتونید کار کنید و کسب درآمد از طریق فریلنسری داشته باشید و درواقع به شما فریلنسر یا آزاد کار میگن.
قبل از توضیح بیشتر در خصوص سبک فریلنسری یادآوری این نکته که فریلنسری یه سبک کاری هست و نه یک شغل حائز اهمیته. یعنی مثلا کارمندی، شغل آزاد و فریلنسری همه یه نوع سبک کار کردن هستند که میشه توی مشاغل مختلف به این سبک ها کار کرد.
تفاوت فریلنسری با دورکاری چیه؟
برخلاف دورکاری، شما وقتی فریلنسری یا همون بصورت آزاد کاری فعالیت میکنید کارمند دائمی یک شرکت نیستید و در واقع به صورت پروژهای ممکنه که با شرکت مربوطه همکاری داشته باشید و معمولا هم زمان این پروژه ها کوتاه هست. یکی از مهمترین تفاوت های سبک کاری فریلنسری نسبت به دورکاری اینه که به علت کوتاه بودن زمان پروژه ها شما امنیت شغلی دورکاری یا کارمندی رو ندارید.
فریلنسینگ مزایای زیادی هم داره که از همه مهمتر اینه که دیگه رئیس خودتونید و مشخص میکنید که کی و کجا پروژه رو انجام بدید. این یعنی آزادی عمل بالاتر نسبت به سایر سبک های کاری خواهید داشت. از طرفی تعداد پروژه هایی که توانایی انجام اون رو دارید به صورت مستقیم روی درآمد شما تاثیر میذاره و این یعنی هر چه بیشتر کار و تلاش بکنید درآمد بالاتری هم خواهید داشت.
شما در روش کار کردن فریلنسری با توجه به مهارت و تخصصی که دارید میتونید به روش های مختلف پروژه فریلنسری زیادی رو از شرکت های مختلف ایرانی یا خارجی دریافت کنید و ازشون به درآمد برسید.
خب اولین چیزی که به ذهن آدم میرسه اینه که چی بهتر از این که هیچ محدودیتی برای جا یا پروژه هایی که باید در اون کار کنید ندارید، ولی شاید بعد از ورود به این نوع سبک کاری متوجه واقعیت های دیگه ای بشید که روی این مزیت ها تاثیر گذار باشند.
مزایای فریلنسری
- قابلیت انتخاب پروژه متناسب با سلیقه و تخصص خود
- قابلیت انتخاب مکان کار کردن(خانه، کافه یا حتی در سفر!)
- امکان مدیریت زمان کاری، متناسب با زمان پروژه یا شرایط زندگی خود
- امکان افزایش درآمد با افزایش کار کردن یا کیفی کردن خروجی کاری خود
معایب فریلنسینگ
- امنیت شغلی پایین تر نسبت به مشاغل استخدامی
- در هم تنیدگی شرایط کاری با زندگی شخصی
- نیاز به داشتن مهارت های نرم بیشتر، مثلا مهارت های ارتباط گیری، مدیریت مالی، کسب رضایت مشتری و …
- نداشتن مزایای شغلی کارمندی مانند بیمه، پاداش، شرایط رفاهی و …
- ثابت نبودن درآمد ماهیانه و نیاز که نیاز به مدیریت مالی جدی تری است.
- مدیریت زمانی سخت تر نسبت به کارمندی و امکان وارد شدن ساعات کاری به زمان های استراحت و تعطیلات(ممکنه به خاطر حجم کاری چند شب نخوابید یا حتی عید هم مجبور به کار کردن باشید)
این نکته رو هم باید در نظر داشته باشید که توی ایام فریلنسری و انجام پروژه فریلنسری ممکنه سرتون شلوغ بشه، ددلاین پروژه سریع از راه برسه و یا بی انگیزه بشید و اینجاست که باید خودتون رو ترغیب به انجام و تحویل پروژه کنید و بعدش با جایزه هایی که برای خودتون در نظر میگیرید خستگی های گاه و بی گاه رو از بین ببرید و با انرژی بیشتری وارد مسیر شغلی و درآمدی بشید و ادامه بدید.
روش های گرفتن پروژه به صورت فریلنسری
- استفاده از شبکه ارتباطی شخصی
- استفاده از سایت های واسط فریلنسینگ
- با استفاده از شبکه های اجتماعی
- با استفاده از تبلیغات یا گسترش پرسونال برندینگ
وظایف یک فریلنسر
فریلنسر در حقیقت یه شرکت تک نفره هست، یعنی تمامی وظایفی که یک شرکت باید برای گرفتن و انجام پروژه انجام بده رو شما باید به اندازه خودتون انجامش بدید. شاید بشه موارد زیر رو مهمترین عناوین کارهایی که یه فریلنسر باید انجام بده شمرد:
- ایجاد نمونه کار و پورتفولیو
- مذاکره برای دریافت پروژه
- دریافت پروژه و عقد قرارداد
- مدیریت انجام پروژه
- مدیریت زمان کاری
- ارائه گزارش به کارفرما و دریافت بازخورد
- مدیریت دریافت های مالی متناسب با پیشرفت کار و قرارداد
- کسب رضایت کامل مشتری
- حفظ ارتباط با مشتری های قبلی
- توسعه شبکه های ارتباطی و پرسونال برندینگ
- توسعه مهارت های نرم مورد نیاز یک فریلنسر
میزان درآمد فریلنسرها
میزان درآمد فریلنسری و حقوق دریافتی فریلنسر هم بسته به نوع پروژه، اندازه پروژه، تخصص های مورد نیاز، زمان بندی تحویل و … تعیین میشه. شما ممکنه توی یک ماه همزمان چند پروژه انجام بدید که بسته به قیمت های اون پروژه ها امکان کسب درآمد بالاتری نسبت به کارمندی وجود داره.
دستمزد فریلنسر به فراخور نوع قرارداد میتونه ساعتی، روزانه و یا پروژه ای دریافت بشه. انتخاب مدل پرداخت معمولا در زمان دریافت پروژه و عقد قرارداد با کارفرما توافق میشه.
این نکته رو در نظر داشته باشید هر چی تعداد پروژه های انجام شده شما بیشتر بشه یا شما تخصص بالاتری رو به دست بیارید، میزان درآمد های فریلنسری شما هم افزایش پیدا میکنه. با افزایش پروژه های قبلی در حقیقت شما دایره کارفرماهای بیشتری رو میشناسید و حالا اونها تخصص و توان شما رو هم میدونند و امکان دریافت مبلغ بیشتری به ازای کارکردتون وجود خواهد داشت. همینطور این دایره بزرگ کارفرماهای راضی قبلی، خودشون مبلغ شما میشند و احتمالا به افراد دیگه ای که دنبال خدماتی که شما ارائه میدید هستند معرفیتون میکنند.
این موضوع مخصوصا در سایت های واسط فریلنسینگ بسیار پر اهمیت هست و در حقیقت افزایش اعتبار شما توی اون پلتفرم ها که بر اساس میزان درآمد و تعداد ریویوهای(بازخوردهای) کسب شده شما هست میتونه درآمد فریلنسری شما رو به شدت افزایش بده.
مشاغل فریلنسری
خیلی از مشاغل رو میشه بصورت فریلنسری انجام داد و مشاغل پر درآمد فریلنسری زیادی وجود داره مثلا فریلنسری در برنامه نویسی، طراحی سایت، طراحی گرافیک، بازی سازی، فریلنسری در تولید محتوا ،فریلنسری در سئو، داده کاوی و … درسته که این عناوین به عنوان شغل های فریلنسری پر درآمد یا پر مخاطب معرفی میشند ولی این به این معنا نیست که از سایر مهارت هایی که شاید کم مخاطب تر هم باشند نشه درآمدی به روش فریلنسری کسب کرد. در حقیقت سایر رشته های کم مخاطب تر دارای رقابت کمتری هم هستند و این یک مزیت در اون کارها به حساب میاد.
توی این برهه زمانی و با توجه به نوسانات بالای دلار، یکی از بهترین روش های کسب درآمد دلاری از طریق اینترنت، فریلنسری بین المللی هست. این کار روش های مختلفی داره که توی سایر مقالات به اون اشاره میکنیم ولی یکی از متداول ترینشون ساخت حساب فریلنسری در سایت های واسط هست که امکان ایجاد درآمد دلاری بالایی رو برای شما فراهم میکنه. البته کار کردن بین المللی ملاحظاتی داره و لازمه که در انجام وظایف خودتون دقت عمل بالایی داشته باشید و بتونید کارفرما رو راضی نگه دارید.
همچنین بهتره که با بهترین سایت های فریلنسری خارجی برای کسب درآمد اینترنتی مثلا freelancer و فایور fiverr و آپ ورک و .. آشنا بشید و ببینید که سایت های فریلنسری چطور کار میکنند.
هدف آپلنس رشد کسب درآمد دلاری از بستر اینترنت هست و برای همین مقالات و آموزش های زیادی رو ما در این خصوص ارائه میدیم که از طریق سایت و شبکه های اجتماعی آپلنس میتونید از اونها استفاده کنید.
حالا که شما با تفاوت های فریلنسری و دورکاری آشنا شدید، به نظر شما کدام یکی از روش ها مناسب ترین گزینه برای کسب درآمد اینترنتی، مخصوصا دلاری هست؟